25 ianuarie 2011

la cald

E posibil. Da, s-ar putea.
Nu e cine stie ce, vreau sa zic, se intampla zilnic, momentic chiar, in toate colturile lumii. Desi lumea nu are colturi, nefiind un afurisit de paralelipiped. Dar mi-ar fi adus o farama de satisfactie in plus. Nu trece seara fara sa verific dispozitivul de cel putin doua ori inainte sa-mi pun castile pe urechi si sa ascult acea trupa plina de sens. E absolut fantastica vocea iar imaginea solistei unduindu-se pe scena e ca un bonus.
Dar e singurul bonus pe seara respectiva si mi-as fi dorit inca unu. Si nu ar fi fost doua, in cazul asta, pt ca daca as fi primit al doilea bonus primul nu ar mai fi existat din motive evidente.
Crezi, probabil, ca a fi imbracat in mov e suficient pt a-ti plati facturile. De asemenea, ai impresia ca tot ce se petrece in jurul tau se invarte in jurul unei cesti de ceai nu unei persoane. Nu unui om, pana la urma. Crezi ca un laptop fabricat in Malaezia e de doi bani, chiar daca e Toshiba. Admiri un hit de la o trupa slaba dar nu poti accepta un esec al unei trupe extraordinare. Asta poate ca nu in totalitate, dar oricum ai condamna instant, fara niciun regret, o fapta rea a unei fiinte bune.
Poate ca esti, in fine, un simplu om si tu, ca toti ceilalti... " 'cause you're so special, just like everybody else" Te credeam zeu, cel putin semi-zeu, am avut sperante chiar. Nu, nu am avut niciodata sperante. Nici macar iluzii. Am stiut inca de la prima vibratie ca totul avea sa se termine catastrofal pt mine, cum s-a mai intamplat de doua ori pana atunci. Singura vibratie care s-a incheiat frumos a fost cea din vremea Inchizitiei. Aveam pe atunci prea putini ani pt a apecia un val sau un fir de iarba. In schimb imi placeau cornurile cu ciocolata si cutiutele parfumate. Acum am uitat acele simple mirosuri din cauza celor ca tine. Pseudo-zeite. Sau pseudo-semi-zeite. Sau tu.

Poate ca intr-o zi vei realiza ca facebook e supra-evaluat, motorina e prea scumpa, video-chat-ul e o minciuna si Nokia nu face cele mai bune telefoane. Dar din nefericire nu vei realiza decat nimicuri. Banalitati.
Sper insa ca vei realiza ca nu esti limitata de asfaltul de sub tenisi sau de paginile cartii. E ceva mult in spate. La foarte mare departare de cuvintele vulgare pe care le accepti spunand ca exprima adevaruri intr-o maniera usor de receptat. La si mai mare departare de monotonia unei excursii la mare.
Gaseste-mi cuvintele, dupa ce le cauti, si descopera-te sub lumina blandei Luni. "Waiting for the end"

5 comentarii:

Septimia spunea...

nimicuri e de fapt tot ceea ce avem. lucrurile mari sunt facute din detalii. suna cliseic, dar se aplica. femeia va fi mereu zeita. a ta. pentru el, va fi o semi-zeita. pentru celalalt, va fi o oarecare.
o calatorie la mare nu e monotona. orice i-ai face. pentru ca drumul e plin de speranta unei destinatii corecte. da, corecte.

Skely spunea...

intr-adevar avem numai nimicuri, dar acestea nu sunt detalii. daca ar fi si detalii, viata noastra ar fi ceva desavarsit. atunci am putea considera marea o destinatie corecta. ar fi sperante intemeiate.s

Septimia spunea...

da, bai, poate. azi e 26. app, nokia face cele mai bune telefoane. tu esti doar invidios ca ai SE :))

Skely spunea...

sunt mandru. stiu ce inseamna 26:)

Septimia spunea...

sa fii, ca ai de ce!